Veiling

Op zaterdagavond houden we een veiling voor het goede doel, op of nabij het voertuigenkamp. Er zullen schilderijen (de ‘topstukken’) en militaria worden geveild.

Onder leiding van een energieke veilingmeester en een notaris, belooft het een spectaculaire show te worden.

Door en voor veteranen

Thuisbasis Veteranen levert beschermd wonen voor militaire veteranen die door hun opgelopen problematiek niet meer of nog niet zelfstandig kunnen functioneren. Thuisbasis Veteranen biedt ondersteuning in het dagelijks functioneren, sociale contacten en veiligheid. Dit doet zij op een prachtige locatie in Eelde. Thuisbasis Veteranen is onderdeel van Zorggroep Perspectief.

De Thuisbasis Veteranen is opgezet door veteranen. Wij begrijpen wanneer iemand stil wil zijn, wil praten of juist in actie wil komen. Als professionele zorgbegeleiders begrijpen wij tegelijkertijd hoe op bepaalde momenten aan verandering kan worden gewerkt. Dit kan de verwerking zelf zijn, maar ook structureel werken aan een nieuwe richting, waarbij inwonen op de locatie Thuisbasis Veteranen mogelijk is.

Een thuis voor veteranen

Thuisbasis Veteranen is een (t)huis voor veteranen die behoefte hebben aan een rustige en stabiele omgeving. Inwonend wordt er gewerkt aan het zo zelfstandig mogelijk functioneren in de maatschappij, daarbij ondersteund door de begeleiders. Op dit moment kunnen 15 veteranen intern wonen op een kamer. Deze kamers zijn verdeeld over 2 grote en 1 klein gebouw op eigen terrein. Er is een grote eetzaal, een gezamenlijke keuken, een grote woon – en ontspanningsruimte en genoeg douches en toiletten. Ook is er een sportzaal met wat fitnessmateriaal. En dat allemaal omringd door een groot terrein met een plantenkas, moestuin, imkerij en plek voor een aantal huisdieren. Daarnaast is er een bed-bad-brood plek beschikbaar en een crisiskamer welke door andere zorg/hulpverleners gereserveerd kan worden. Thuisbasis Veteranen kan ook op maat ambulante ondersteuning leveren in de omgeving van Eelde. Op termijn zullen er ook voor niet in zorg zijnde veteranen activiteiten of inloop worden georganiseerd.

De kracht van Thuisbasis Veteranen is de combinatie van mogelijkheden voor veteranen. Thuisbasis Veteranen biedt hierbij een breed netwerk aan professionele zorgaanbieders en instanties.

Veteranen vinden erkenning en herkenning in elkaar en kunnen met ondersteuning en professionele begeleiding verder.

De stukken

De schilderijen zijn gemaakt door cursisten van Atelier Vijftientwee en de doeken gesponsord door Anita Wichertjes, eigenares van Atelier Vijftientwee. Het doeken hebben allemaal het thema “vrijheid en vrede”.

Deze schilderijen worden geveild op zaterdagavond 13 april (zie programma) en de opbrengsten van de veiling zullen naar Thuisbasis Veteranen gaan.

NB. De schilderijen op de foto zijn nog niet allemaal af, maar geven een goede indruk van de eindproducten.

Naast de schilderijen zal er ook militaria geveild worden. Er is hiervoor geen catalogus, de militaria zal het weekend zelf worden ingebracht door de deelnemers.

Heeft u zelf een object dat met vrijheid of militaria te maken heeft dat u zou willen laten veilen voor het goede doel? Kom langs op vrijdag of zaterdag met uw stuk of neem contact op.